Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van Nezzt. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Zayaz De Vliert Header
Wonen
Home / Nieuws /

54 NEZZT ‘FLEXWONINGEN’ IN DE VLIERT

S-HERTOGENBOSCH – 54 flexwoningen in opdracht van woningcorporatie Zayaz, dat is wat NEZZT heeft gerealiseerd in De Vliert. De 54 woningen zijn nog maar een klein deel van het plan voor 500 woningen op tien tijdelijke locaties in de stad. Een plan dat deels is gebaseerd op het door de gemeente opgestelde sociaal woonakkoord, met onder andere de woningcorporaties Zayaz en BrabantWonen.

‘Flexwonen’ is de naam waaronder het Ministerie van Binnenlandse Zaken het nijpende woningtekort op de sociale woningmarkt wil aanpakken. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat er op en snelle en duurzame manier wordt gebouwd op verschillende locaties.

Dicht bij de het stadion

Een van die locaties is bijvoorbeeld De Vliert, dicht bij het stadion van FC Den Bosch in ’s-Hertogenbosch. Hier realiseerde De Meeuw NEZZT vrijdag 26 februari 54 flexwoningen. Deze werden gelijk tijdens de oplevering formeel overgedragen aan Zayaz. Hierbij ging het onder meer om veertien studio’s waarvan er zeven bestemd zijn voor jongeren onder de 23 jaar, wat grotere woningen met twee slaapkamers voor kleine gezinnen én woningen speciaal voor lage middeninkomens.

Duurzaam en circulair

Het duurzaamheidsakkoord van 2018-2025 was de reden dat bij de bouw de kwaliteit-/prijsverhouding centraal stond. Op basis van het beste plan in combinatie met een marktconforme prijs werd de opdracht opgemaakt voor het woonlabel van De Meeuw, NEZZT. Tijdens de beoordeling van het project werd niet alleen het duurzame en circulaire karakter van de woningen meegenomen maar ook de kwaliteit en uitstraling van huisvesting.

Diverse bewonersgroep

Een behoefte aan woonruimte is wat de toekomstige diverse bewonersgroepen gemeen hebben. Thuiswonende jongeren die graag op zichzelf willen gaan wonen. Of starters die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar onvoldoende voor het afsluiten van een goede hypotheek. Hiernaast zijn er dan ook nog woningzoekenden die voor een periode in een andere omgeving werken, mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, statushouders, mantelzorgers en alleenstaande ouders met kinderen die vanwege een scheiding op zoek zijn naar een eigen woning.

Laatste nieuws