Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van Nezzt. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De Alliantie - Karmijn Amsterdam
Permanent Wonen

DE ALLIANTIE - KARMIJN

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam, gistermiddag bij de officiële opening van woonproject ‘Karmijn’ in Amsterdam Nieuw-West.

Het kostte woningcorporatie de Alliantie en het innoverende flexibele woonconcept NEZZT minder dan een half jaar om 110 sociale huurwoningen te realiseren. Deze 88 eenpersoonsstudio’s en 22 tweepersoons appartementen aan de Louwesweg zijn bestemd voor onder andere statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt. In 10 jaar gaan deze bewoners samen een fijne en veilige leefomgeving creëren.

Opdrachtgever
De Alliantie
Project
Sociale huurwoningen
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2017
Kenmerk
Deluxe & Complete
Karmijn Amsterdam vooraanzicht

Zijaanzicht

Karmijn Amsterdam aanzicht

Woningen

Karmijn Amsterdam fietsenstalling

Vooraanzicht

Karmijn Amsterdam tuin

Ingang

De Alliantie Karmijn

Verdiepingen

Quote open

"We waren op zoek naar een manier om snel woningen te bouwen zonder in te leveren op het woonplezier en -comfort van onze toekomstige huurders. Dat is met dank aan alle partners gelukt en maakt dat ik erg trots op dit project ben."

Quote close
Quote example image
Eddo Rats
Regiodirecteur van de Alliantie

In hoog tempo bouwen

Op 18 juli jongstleden begon in hoog tempo de start van de bouw. Eddo Rats, regiodirecteur van de Alliantie: “De behoefte aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Samen met de gemeente zoeken we daarom bovenop de al geplande nieuwbouw continu naar extra locaties waar we voor statushouders betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van andere woningzoekenden. We waren op zoek naar een manier om snel woningen te bouwen zonder in te leveren op het woonplezier en -comfort van onze toekomstige huurders. Dat is met dank aan alle partners gelukt en maakt dat ik erg trots op dit project ben.”

Modulaire bouw die niet onderdoet bij traditionele bouw

In samenwerking met de architecten van SVP heeft NEZZT in Karmijn woningen ontworpen die qua comfort, kwaliteit en uitstraling niet onderdoen voor de traditionele nieuwbouwwoning. Bas de Haan, directeur NEZZT: “Samen met SVP en de Alliantie wilden wij een nieuwe standaard neerzetten voor flexibele woningbouw. Deze hoogwaardige woningen gaan niet alleen de komende tien jaar mee, ze bieden ook daarna een prettige en comfortabele leefomgeving aan nieuwe bewoners op een andere locatie. Dat is niet alleen winst voor het milieu maar voor alle betrokken partijen.”

Laatste nieuws