Home Projecten DE ALLIANTIE - KARMIJN

DE ALLIANTIE - KARMIJN

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam, gistermiddag bij de officiële opening van woonproject ‘Karmijn’ in Amsterdam Nieuw-West.

Het kostte woningcorporatie de Alliantie en het innoverende flexibele woonconcept NEZZT minder dan een half jaar om 110 sociale huurwoningen te realiseren. Deze 88 eenpersoonsstudio’s en 22 tweepersoons appartementen aan de Louwesweg zijn bestemd voor onder andere statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt. In 10 jaar gaan deze bewoners samen een fijne en veilige leefomgeving creëren.

Kenmerken

Opdrachtgever:
De Alliantie
Project:
Sociale huurwoningen
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2017
Kenmerk:
Deluxe & Complete

Delen

‘’"We waren op zoek naar een manier om snel woningen te bouwen zonder in te leveren op het woonplezier en -comfort van onze toekomstige huurders. Dat is met dank aan alle partners gelukt en maakt dat ik erg trots op dit project ben."’’

Quote example image
Eddo Rats, Regiodirecteur van de Alliantie

In hoog tempo bouwen

Op 18 juli jongstleden begon in hoog tempo de start van de bouw. Eddo Rats, regiodirecteur van de Alliantie: “De behoefte aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Samen met de gemeente zoeken we daarom bovenop de al geplande nieuwbouw continu naar extra locaties waar we voor statushouders betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van andere woningzoekenden. We waren op zoek naar een manier om snel woningen te bouwen zonder in te leveren op het woonplezier en -comfort van onze toekomstige huurders. Dat is met dank aan alle partners gelukt en maakt dat ik erg trots op dit project ben.”

Modulaire bouw die niet onderdoet bij traditionele bouw

In samenwerking met de architecten van SVP heeft NEZZT in Karmijn woningen ontworpen die qua comfort, kwaliteit en uitstraling niet onderdoen voor de traditionele nieuwbouwwoning. Bas de Haan, directeur NEZZT: “Samen met SVP en de Alliantie wilden wij een nieuwe standaard neerzetten voor flexibele woningbouw. Deze hoogwaardige woningen gaan niet alleen de komende tien jaar mee, ze bieden ook daarna een prettige en comfortabele leefomgeving aan nieuwe bewoners op een andere locatie. Dat is niet alleen winst voor het milieu maar voor alle betrokken partijen.”

Transformatie van starter tot statushouder

Karmijn is het eerste van twee grote projecten die de Alliantie en NEZZT opleveren in Amsterdam in korte tijd. Begin 2018 worden aan de Van Lohuizenlaan nog eens 81 woningen voor dezelfde doelgroepen opgeleverd. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning, starters de ene helft en jonge starters op de woningmarkt de andere helft. Zo zijn de woningen van karmijn verdeeld. Met uit handen geven van het beheer van het gebouw probeert de Alliantie de integratie van de statushouders en de interactie tussen de bewoners onderling te bevorderen. Deze partij stimuleert de bewoners om met elkaar activiteiten te ondernemen en zelf regie te pakken op hun woonomgeving. Hiermee wordt de Alliantie Karmijn een goede thuisbasis voor de ontwikkeling in de Amsterdamse samenleving.

PROJECTEN

Download 6

STADGENOOT - STEK OOST

Meer informatie
STADGENOOT - STEK OOST
Meer informatie
De Alliantie Lohuizen Vooraanzicht

DE ALLIANTIE - LOHUIZEN

Meer informatie
DE ALLIANTIE - LOHUIZEN
Meer informatie
Spark Village

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
Meer informatie
De Alliantie - Karmijn Amsterdam

DE ALLIANTIE - KARMIJN

Meer informatie
DE ALLIANTIE - KARMIJN
Meer informatie