Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van Nezzt. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De Alliantie Lohuizen Vooraanzicht
Permanent Wonen

DE ALLIANTIE - LOHUIZEN

Aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost heeft het innoverende woonconcept NEZZT samen met woningcorporatie de Alliantie 81 sociale huurwoningen gerealiseerd. Het project Lohuizen is een project waar het statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt makkelijker wordt gemaakt mede door onze modulaire units die snel geplaatst kunnen worden. Het halfjaar durende project zal de komende tien jaar een huisbasis bieden.

Opdrachtgever
De Alliantie
Project
Sociale huurwoningen
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Deluxe & Complete
De Alliantie Lohuizen aanzicht

Zijaanzicht

De Alliantie Lohuizen Vooraanzicht

Vooraanzicht

De Alliantie Lohuizen Gangpad

Gangpad

De Alliantie Lohuizen verdiepingen

Verdiepingen

De Alliantie Lohuizen woning

Woning

Quote open

“We hebben dit gebouw zo ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd”

Quote close
Quote example image
Marcel Steeghs
Projectarchitect SVP Architectuur

Innoverende huurwoningen

Na de realisering van 110 woningen voor woonproject Karmijn, is Lohuizen het tweede project dat gerealiseerd is door de Alliantie en NEZZT als doel om tegemoet te komen aan de dringende behoefte in Amsterdam voor betaalbare huurwoningen. NEZZT en de Alliantie hebben samen in hoog tempo de woningen geplaatst.

Het gebouw stimuleert sociale interactie

Er is ontworpen met als doel sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Marcel Steeghs, projectarchitect namens SVP architectuur en stedenbouw: “We hebben dit gebouw zó ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd. De woningen bevinden zich rond het hart van het gebouw dat de ontmoetingsruimte, het trappenhuis en het dakterras met elkaar verbindt. Zo komen bewoners elkaar vaker tegen en zien en spreken zij elkaar vaker. Daarnaast is op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en er is tevens een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Laatste nieuws