Home Projecten Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting al jarenlang een probleem in Amsterdam. Het woonlabel van De Meeuw, NEZZT, probeert het makkelijker te maken voor deze groepen door in opdracht van Rochdale 240 flexibele woningen te creëren in het Amsterdam Science park.

Innovatie, sociale verbinding, studeren, ondernemen, integreren, opbouwen en recreëren zijn allemaal aspecten die voorbij komen op het Amsterdam Science Park. Samen met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman is het complex Spark Village gerealiseerd. Het gebouw is volledig afgestemd op de omgeving en de nieuwe bewonersgroepen: 80 studenten, 120 statushouders en 40 jongeren, allen tussen de leeftijd 18 t/m 27 jaar.


Kenmerken

Opdrachtgever:
Rochdale
Project:
Woningen
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2018
Kenmerk:
Deluxe & Complete

Delen

‘’De Meeuw heeft ons in de aanbesteding positief weten te verrassen met hun aanbieding. Door te denken vanuit het concept van circulair bouwen heeft De Meeuw extra kwaliteit aan de woonunits en het woonconcept weten toe te voegen.’’

Arnaud Lykles Rochedale
Arnaud Lykles, Senior projectleider bij Rochdale

EENPERSOONSHUISHOUDENS

Het complex van 240 duurzame woningen is verdeeld over twee verdiepingen en is bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. De uit 24m2 bestaande woonunits hebben bij oplevering een pvc-vloer, afgewerkte wanden en gordijnen, en een eigen keuken en badkamer. Ook kijkend naar de duurzame manier van bouwen van NEZZT zijn de woningen goed geïsoleerd en daarnaast all-electric met zonnepanelen. In plaats van een individuele wasmachineaansluiting per woonunit is er een wasruimte voor gemeenschappelijk gebruik

SAMEN BOUWEN AAN EEN ACTIEVE COMMUNITY

De keuze voor woningcorporatie Rochdale was een bedachte keuze. Spark is een bijzondere plek waar bewoners samen bouwen aan een actieve community en waar je kunt leren van andere en naar elkaar omkijkt,” zegt Pieter de Roest, programmaleider huisvesting statushouders bij Rochdale, op de website van de woningcorporatie.

PROJECTEN

Download 6

STADGENOOT - STEK OOST

Meer informatie
STADGENOOT - STEK OOST
Meer informatie
De Alliantie Lohuizen Vooraanzicht

DE ALLIANTIE - LOHUIZEN

Meer informatie
DE ALLIANTIE - LOHUIZEN
Meer informatie
Spark Village

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Meer informatie
Spark Village - Sciencepark Amsterdam
Meer informatie
De Alliantie - Karmijn Amsterdam

DE ALLIANTIE - KARMIJN

Meer informatie
DE ALLIANTIE - KARMIJN
Meer informatie