Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van Nezzt. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Spark Village
Permanent Wonen

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting al jarenlang een probleem in Amsterdam. Het woonlabel van De Meeuw, NEZZT, probeert het makkelijker te maken voor deze groepen door in opdracht van Rochdale 240 flexibele woningen te creëren in het Amsterdam Science park.

Innovatie, sociale verbinding, studeren, ondernemen, integreren, opbouwen en recreëren zijn allemaal aspecten die voorbij komen op het Amsterdam Science Park. Samen met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman is het complex Spark Village gerealiseerd. Het gebouw is volledig afgestemd op de omgeving en de nieuwe bewonersgroepen: 80 studenten, 120 statushouders en 40 jongeren, allen tussen de leeftijd 18 t/m 27 jaar.


Opdrachtgever
Rochdale
Project
Woningen
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Deluxe & Complete
Spark Village

Vooraanzicht

Spark Village05

Zijaanzicht

Spark Village

Binnenplaats

Spark Village01

Woningen

Spark Village03

Zijaanzicht

Quote open

De Meeuw heeft ons in de aanbesteding positief weten te verrassen met hun aanbieding. Door te denken vanuit het concept van circulair bouwen heeft De Meeuw extra kwaliteit aan de woonunits en het woonconcept weten toe te voegen.

Quote close
Quote example image
Aurnaud Lykles
Senior projectleider bij Rochdale

EENPERSOONSHUISHOUDENS

Het complex van 240 duurzame woningen is verdeeld over twee verdiepingen en is bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. De uit 24m2 bestaande woonunits hebben bij oplevering een pvc-vloer, afgewerkte wanden en gordijnen, en een eigen keuken en badkamer. Ook kijkend naar de duurzame manier van bouwen van NEZZT zijn de woningen goed geïsoleerd en daarnaast all-electric met zonnepanelen. In plaats van een individuele wasmachineaansluiting per woonunit is er een wasruimte voor gemeenschappelijk gebruik

SAMEN BOUWEN AAN EEN ACTIEVE COMMUNITY

De keuze voor woningcorporatie Rochdale was een bedachte keuze. Spark is een bijzondere plek waar bewoners samen bouwen aan een actieve community en waar je kunt leren van andere en naar elkaar omkijkt,” zegt Pieter de Roest, programmaleider huisvesting statushouders bij Rochdale, op de website van de woningcorporatie.

Laatste nieuws